Hidegfront

2022.01.30. 08:09

Narancssárga figyelmeztetést adtak ki Veszprém megyére a viharos szél miatt

Narancssárga, azaz másodfokú figyelmeztetést adott ki vasárnap megyénkre az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), mivel a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t.

Forrás: Pixabay

A többórás napsütést felhőátvonulások zavarják, amelyekből szórványosan fordulhat elő zápor, esetleg hózápor. A nyugati, északnyugati szél sokfelé viharossá fokozódik, több helyen erősen viharos lökésekre is számítani kell. A magasabban fekvő tájakon 100 km/h-t meghaladó széllökések is lehetnek! - figyelmeztet országos előrejelzésében az OMSZ.

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo prognózisa szerint vasárnap reggel hidegfront tartózkodik felettünk, csendes lesz az idő, aztán 11 óra körül megerősödik az északnyugati szél, 70-80 km/h-s, viharos erejű széllökések is lehetnek. Délután 7, este, amikorra jelentősen mérséklődik a szél, 3 Celsius-fok körül alakul a levegő hőmérséklete.

Hétfőn mérsékelt délnyugati szél, sok felhő jellemzi a következő melegfrontot. Csapadék nem valószínű, hétfő reggel 0, délután 4, este 2 Celsius-fok várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!