Visszatér a tél?

2022.04.02. 07:17

Havazás miatt adtak ki figyelmeztetést Veszprém megyére

12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Forrás: Pixabay

Mint írják, szombaton a reggeli órákig délnyugaton az eső mellett már havas eső, hó is előfordulhat, amely olvadni fog. Ugyanakkor délutántól az Észak-Dunántúlon, Észak-Magyarországon több helyen havas esőre, főként a hegyvidéki területeken havazásba vált a csapadékforma. 

Kiemelten az esti óráktól a Dunántúli-középhegységben, a Dunazug-hegyvidéken már több helyen várhatóan meg is marad a hó, így vasárnap reggelig 2-5 cm, egyes helyeken (leginkább a Bakonyban) 5-10 cm hó is hullhat. 

Vasárnapra virradó éjszaka a havazás várhatóan átterjed a Dunántúl többi részére és az Északi-középhegységre is.

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo prognózisa szerint szombaton a nap első felében erősen felhős, később borult lesz felettünk az ég. 17 óra környékén várhatóan megérkezik a csapadék, mely eleinte eső, havas eső, később jó eséllyel havazás lehet. Vasárnap délelőttig számíthatunk csapadékos időre, Veszprémben 3-5 cm, a Bakonyban azonban 10 cm-t is meghaladó hótakaró alakulhat ki. 

Szombatra visszatérve a mérsékelt északnyugati szél estére megélénkül, hófúvás is kialakulhat a kitett helyeken, az esti óráktól közlekedjen mindenki óvatosan! Szombat délután 5°C, este fagypont körül alakul a levegő hőmérséklete.

Vasárnap délelőtt megszűnik a csapadék, az addig élénk szél, mely hordhatja is a havat, estére jelentősen gyengül. Vasárnap reggel és este -1°C, délután 5°C várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!