Helyi időjárás

2022.04.08. 07:09

Záporesők és szél is lehet pénteken Veszprém megyében

Pénteken az erősen felhős égből elszórtan alakul ki záporeső, emellett rövid időszakokra a nap is kisüt. Reggel az északkeleti, délutántól a délnyugati szél élénkül meg. 13 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé számíthatunk (kiadós) esőre, záporesőre. Délen zivatarok is kitörhetnek. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 10-15 fok közé csökken a hőmérséklet, délután még hűvösebb lesz - írja a köpönyeg.hu.

Vasárnap a viharos északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, kisüt a nap, de futó záporok még előfordulhatnak. 11-12 fok körüli értékeket mérhetünk. Erős hidegfronti hatás valószínű.

Hétfőn és kedden a többórás napsütés mellett néha megnövekszik a felhőzet, de zápor csak elszórtan alakulhat ki. Az északnyugati szél még gyakran lesz élénk. Reggelente még lehet talajmenti fagy, délutánonként 14-20 fok között alakulhat a hőmérséklet.

 

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél gyenge hidegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek úgy, mint fejfájás, fáradékonyság, álmosságérzet, továbbá a fizikai és szellemi teljesítő képességük is romolhat. A mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet, továbbá a korábbi műtétek, törések helyén fájdalom léphet fel. Készítette dr. Pukoli Dániel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!