Nyárias napunk lesz

2022.05.12. 07:32

30 fokot is mérhetünk csütörtökön Veszprém megyében

Eleinte sok napsütésre, kevés fátyolfelhőre számíthatunk. Kora estétől aztán a Dunántúlon zivatarok törnek ki. Néhol jégeső, felhőszakadás is kialakulhat. Nyárias napunk lesz: 25-30 fok között alakul a hőmérséklet. A délnyugati szél élénk, zivatarok környezetében erős lesz - írja országos előrejelzésében a Köpönyeg.

Forrás: Pixabay

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo prognózisa szerint csütörtökön a napos időszakok mellett délután gomolyfelhők nőnek az égre, csapadék nem várható. Mérsékelt délnyugati szél fúj, ami estére északnyugatira fordul. A hőmérséklet csúcsértéke elérheti a 30°C-ot.
Pénteken egy hidegfront vonul át felettünk, napos és felhősebb időszakok váltakoznak, számottevő csapadék nélkül. Kisebb záporeső nem zárható ki teljesen. A mérsékelt északnyugati szelet időnként élénk széllökések kísérik. A hőmérséklet reggel 15°C, délután 25°C körül ígérkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!