Záporral, zivatarral

2022.05.25. 07:22

Szerda este megérkezik a hidegfront Veszprém megyébe

A hajnali zivatarok megszűnése után napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Estétől nyugat felől újabb zivatartömb érkezik, elsősorban a déli tájakon heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, néhol jégesővel. 25 és 32 fok közötti nyárias meleg lesz. A szél a zivatarok környezetében viharossá fokozódik, egyébként is több helyen megerősödik - írja országos előrejelzésében a Köpönyeg.

Forrás: Pixabay

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo prognózisa szerint szerdán a késő délutáni, kora esti órákban hidegfront érkezik. Előtte még napközben többórás napsütésre számíthatunk, a front érkezésekor azonban megnövekszik a felhőzet, és egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 27°C-ot.
Csütörtökön a napsütést gomolyfelhők zavarják, csapadék nélkül. Általában mérsékelt marad az északnyugati szél, hajnalban azonban még lehetnek élénk széllökések. A hőmérséklet reggel 13°C, délután 24°C körül ígérkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!