Helyi időjárás

2022.06.27. 07:21

Folytatódik a hőség és a strandidő hétfőn Veszprém megyében

A kánikula okozhat egészségügyi problémákat.

koponyeg.hu

Forrás: Pixabay

A koponyeg.hu előrejelzése szerint hétfőn szinte zavartalan, forró napsütésre számíthatunk Veszprém megyében. Csapadék nem alakul ki. A délies szél is gyenge marad. Országos hőség lesz, Veszprémben 32-36 fokos csúcsértékkel.

Orvosmeteorológia

A tartós hőség leginkább az időseket, és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. Fejfájás, koncentrációs zavar, fáradékonyság jelentkezhet. A hőhullám az időseket és szívbetegeket igencsak megterheli ebben az időben, náluk vérnyomás-ingadozás, mellkasi panasz alakulhat ki, valamint a kiszáradás veszélye is fennállhat. A délutáni órákban a legjobb, ha egyáltalán nem merészkednek ki a szabadba, és inkább árnyékos, hűvös helyen töltik ezt az időszakot. Figyeljenek nagyon a megfelelő folyadék-és sóbevitelre, továbbá az erős UV sugárzás miatt ajánlott gondoskodni a megfelelő védelemről. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!