Helyi időjárás

2022.06.18. 07:24

Igazi strandidő, harminc fok is lehet a hétvégén Veszprém megyében

Szombaton sok napsütésre, kevés gomolyfelhőre számíthatunk. Nem lesz eső, bátran lehet szervezni kinti programokat. Az északnyugati szél csak néha élénkül meg. 25 és 30 fok között alakul a hőmérséklet.

Forrás: pixabay.com

 

Vasárnap szinte zavartalan napsütés várható, és tovább melegszik a levegő is. Beköszönt az igazi strandidő 30 fok körüli maximumokkal. A délnyugati szél megélénkülhet - írja a köpönyeg.hu.

Hétfőn eleinte marad a ragyogóan napos idő, majd egy közelgő hidegfront hatására erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és délutántól nyugat felől már zápor, zivatar is kialakul. Szinte országos hőség lesz: 29 és 35 fok között változik a hőmérséklet. Estétől az ÉNy-i szél sokfelé megerősödik.

 

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg. Erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjon a bőr és szem védelméről. A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni. Készítette: dr. Pukoli Dániel

Előrejelzés a Balaton és a Velencei-tó térségére szombat estig.
A Balatonnál jellemzően gyenge (3-15 km/h), napközben időnként mérsékelt (15-25 km/h), változó irányú, helyi hatások alakította légmozgás várható. A Velencei-tónál a gyenge-mérsékelt (5-20 km/h) északi, északnyugati szél délután időnként kissé megélénkülhet (25-30 km/h). Zavartalanul napos, száraz időre van kilátás, csak kevés fátyolfelhő lehet az égen. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 28 fok körül alakul. Késő estére 20, 21 fok köré hűl le a levegő.

A Balaton Siófoknál 21, a Velencei-tó Agárdnál 22 fokos.

Balaton nyugati medence: a jelzőrendszer alapon van.
Balaton középső medence: a jelzőrendszer alapon van.
Balaton keleti medence: a jelzőrendszer alapon van.

Velencei-tó: a jelzőrendszer alapon van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!