Záporral, zivatarral

2022.06.07. 07:32

Kedd este hidegfront érkezik Veszprém megyébe

Estig napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, és csak elszórtan - nagyobb eséllyel a Tiszántúlon - alakul ki zivatar, zápor. Késő estétől aztán nyugat felől már egyre több helyen lehet csapadék. 30 fok körüli kánikula várható - írja országos előrejelzésében a Köpönyeg.

Forrás: Pixabay

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo prognózisa szerint kedden eleinte zavartalan napsütésben lesz részünk, később gomolyfelhők jelennek meg az égen. Napközben mérsékelt délnyugati szél fúj. A hőmérséklet csúcsértéke 29°C körül lesz. Az esti órákban egy lassuló hidegfront érkezik, erősen megnövekszik a felhőzet, záporra, zivatarra is számítani kell. Megélénkül az északnyugati szél.

A zivatarok veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki Veszprém megyére. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat

Szerdán az érkező front felettünk jelentősen lelassul és hullámot vet, így többnyire erősen felhős égre tekinthetünk fel, többször eleredhet az eső, záporeső, esetleg zivatar. Általában mérsékelt marad az északi szél. A hőmérséklet reggel 15°C, délután 25°C körül ígérkezik, de tartósan csapadékos időben néhány fokkal hűvösebb lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!