Helyi időjárás

2022.09.26. 07:11

Sűrű köd és zápor vár ránk hétfőn Veszprém megyében

Hétfőn hajnalban még sokfelé várható eső, majd napközben – bár marad az erősen felhős, párás idő – átmeneti csapadékszünet lesz. Újabb csapadék (délen akár zivatar is) estétől érkezik. A reggeli órákban foltokban sűrű köd képződhet. Délutántól északnyugatira fordul és megélénkül a szél. 15 és 21 fok között alakul a hőmérséklet csúcsértéke.

 

 

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég, és délnyugat, nyugat felől ismétlődő eső, zápor várható. Erős lesz az északnyugati szél. 19 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők – írja a köpönyeg.hu.

Szerdán délelőtt még többfelé valószínű – akár kiadós mennyiségű – csapadék, majd délután északnyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap, de záporok még ekkor is kialakulnak. 13 és 20 fok között változik a hőmérséklet csúcsértéke. A szél délnyugatira fordul és megélénkül.

Csütörtökön eleinte változóan, délutántól már ismét erősen felhős lesz az ég, és a déli óráktól délnyugat felől egyre több helyen ered el az eső. 20 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.

Orvosmeteorológia

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítőképességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív- és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. Készítette: dr. Pukoli Dániel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában