viharos éjszaka

2018.06.21. 09:36

Durva hidegfront érkezik megyénkbe: 31-ről 13 fokra hűl le a levegő!

Csütörtökön az érkező hidegfront előtt még meleg levegő áramlik fölénk, de éjszaka már erős hidegfront éri el Veszprém megyét.

Napközben fátyolfelhők szűrik a nap fényét, a mérsékelt délnyugati szelet időnként élénk széllökések kísérik – prognosztizálja a vmeteo. A hőmérséklet 31 Celsius-fok közelében tetőzik.

Késő este erős hidegfront érkezik, amit 22-23 órakor megélénkülő északnyugati szél jelez, valamint eső, záporeső, esetleg rövid ideig zivatar is előfordulhat. Rövid szünet után az éjszaka második felében további csapadék mellett megerősödik az északnyugati szél, viharos széllökések is előfordulhatnak.

Pénteken eleinte borult lesz az ég felettünk, továbbra is számíthatunk esőre, záporesőre. A reggel még erős lökésekkel kísért északnyugati szél délutánra jelentősen mérséklődik. A hőmérséklet reggel 16, a déli órákban 13, a naposabb délutáni időszakban 18 Celsius-fok körül ígérkezik.

Szombaton csak kevés felhő zavarja a napsütést. Gyakran fúj élénk északnyugati szél. A hőmérséklet reggel 10 fokig csökken, a maximum 20 fok körül lesz.

A folytatásban csak lassan tér vissza a nyári idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!