berúgja az ajtót az ősz?

2018.09.22. 07:42

Viharos szél miatt adtak ki riasztást Veszprém megyére

Akár 85 km/órás szél is tépázhatja megyénket szombaton, az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki.

Fotó: Archív

Ma a kora délutáni órákig – egy hidegfronthoz kapcsolódóan – északnyugatról délkeletre terjedően adott területen néhány órára viharossá (55-85 km/h) fokozódik az északnyugati szél – írják honlapjukon. A 70 km/h feletti széllökések kialakulása síkvidéken a Dunántúl északi felében és a középső területeken lehet jellemzőbb.

A Balaton déli partján egészen durva volt a helyzet ma reggel:

Ami a megyeszékhely és környéke időjárását illeti, szombat hajnalban megérkezett a várt hidegfront kifutó talajfrontja, megélénkülő széllel – írja a vmeteo . A hozzá tartozó csapadékzóna a délelőtti órákban érkezik, de számottevő mennyiségű esőt nem okoz, gyenge eső, rövid záporok fordulhatnak elő. Délelőtt még az élénk szél mellett tapasztalhatunk erős széllökéseket, estére jelentősen mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet napközben csökken a reggeli értékekhez képest, délután 13°C ígérkezik, este 11°C lesz.

Vasárnap többnyire erősen felhős égre tekinthetünk fel, emellett rövid időszakokra a nap is előtűnik. Csapadék nem várható. Mérsékelt délnyugati szél fúj. A hőmérséklet reggel 10°C-ig csökken, a maximum megközelítheti a 20°C-ot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában