két ház után egy pince

2017.10.26. 07:55

Betörőt értek tetten a tapolcai rendőrök

Házakba és pincébe is betört egy 42 éves balatonedericsi férfi, derült ki a rendőrség tájékoztatójából.

Kovács Erika

A rendelkezésre álló adatok alapján a balatonedericsi sértett 2017. október 12-én bejelentést tett a rendőrségre arról, hogy ismeretlen tettes családi házának ablakáról letépte a szúnyoghálót, bemászott az ablakon és több mint harmincezer forint értékben ruhaneműket tulajdonított el. Még aznap egy másik bejelentés is érkezett a rendőrségre, mely szerint egy budapesti lakos balatonedericsi hétvégi házába valaki betört, és onnan élelmiszereket, valamint több mint tízezer forint készpénzt lopott el.

A tapolcai nyomozók az adatgyűjtés eredményeként azonosították a feltételezett elkövetőt, aki ellen 2017. október 13-án elfogatóparancsot adtak ki.

Fotó: rendőrség

A rendőrök 2017. október 23-án a déli órákban Kisapáti külterületén, egy pince feltörésénél tetten érték a 42 éves balatonedericsi férfit. Elfogását követően előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra.

A balatonedericsi férfit – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki két rendbeli lopás vétség elkövetése és egy rendbeli lopás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt, majd előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!