nagy volt a huzat

2017.12.12. 10:55

Szétfújta a szél Veszprém megyét – tíz helyen is mentettek a tűzoltók

A hétfő délután érkezett erős, olykor viharos szél miatt ez idáig tíz alkalommal kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak megyeszerte.

Sövényházi János, katasztrofavedelem.hu

Fotó: katasztrófavédelem

A hétfőn érkezett erős szél következtében veszélyesen megdőlt, illetve kidőlt nagyméretű fák jelentettek veszélyt, valamint okoztak kisebb fennakadásokat a közlekedésben Veszprém megye szerte – tudtuk meg a katasztrófavédelemtől. A beavatkozások zömét a pápai hivatásos tűzoltók végezték, akiket főként a pápai járás területén kidőlt fákhoz hívtak segítségül. Pápateszéren az Ady Endre utcában egy nagyméretű fa veszélyeztette a mellette álló lakóházat, míg Nagyacsádon egy villanyvezetékre dőlt rá egy magas fa.

Műszaki mentés miatt riasztották az ajkai hivatásos tűzoltókat is, akiknek Devecserbe kellett vonulniuk. Ezen a helyszínen a helyi önkéntes tűzoltó egyesület laktanyájának teteje rongálódott meg az erős szél következtében kidőlt tömlőszárító oszlop miatt.

Fotó: katasztrófavédelem

A tűzoltók a beavatkozásokat rövid időn belül, hatékonyan hajtották végre, így a viharkárok komolyabb fennakadásokat nem okoztak Veszprém megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!