előzés ittasan

2017.12.19. 19:59

Vakszerencséje volt a motorosnak

Az Ajkai Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy 58 éves férfival szemben, aki 2017 júliusában a személygépkocsijához csatolt utánfutóval csaknem elsodort egy motorost Egeralja és Csögle között, közölte Gulyás Ildikó megyei főügyészségi szóvivő.

Kovács Erika

Fotó: archív

A vádirat szerint az elkövető a kora esti órákban személygépkocsival és a hozzá kapcsolt utánfutóval ittasan közlekedett, amikor meg akart előzni egy előtte segédmotoros kerékpárjával szabályosan közlekedő férfit. A vádlott az előzésnél nem tartotta be a megfelelő oldaltávolságot, ezért utánfutójával a segédmotoros kerékpár bal oldalának ütközött. A baleset következtében a motoros nem esett el, azonban a járművében anyagi kár keletkezett.

Az elkövető a balesetet nem észlelte, és csak a baleset helyszínétől mintegy 500 méterre, a motoros jelzésére állt meg, aki a vádlott ittasságát látva, rendőri intézkedést kért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!