fűtés nélkül maradtak

2018.01.07. 08:46

Családi ház melléképülete égett ki Dobán (frissítve)

Teljesen kiégett egy nyolcvan négyzetméteres lakóház húsz négyzetméteres, kazánháznak használt melléképülete Dobán, a Jókai utcában vasárnap reggel.

Kovács Erika

Az ajkai hivatásos tűzoltók négy vízsugárral előbb körülhatárolták, majd megszüntették a lángokat – tudtuk meg a katasztrófavédelemtől. Egy vízsugárral a lakóház tetőszerkezetét is védték, amelyre így nem terjedt át a tűz.

A ház négy lakója számára az üzemképtelenné vált kazán miatt lakosságvédelmi intézkedésre lesz szükség.

Az egységek folytatják a munkálatokat a helyszínen.

Fotó: Horváth Zoltán

FRISS: Horváth Zoltán, Doba polgármestere a helyszínről azt mondta, a házban egy család lakik, és szerencsére senki nem sérült meg a tűz miatt. Kérdésünkre, hogy a lakóknál milyen védelmi intézkedést igényel a tűzeset, azt mondta, mivel nem működik a kazán, ezért rokonokhoz költöznek, amiben az önkormányzat segít nekik. A házban áram sincs, ezért a polgármester kérésére villanyszerelő is a helyszínre érkezett vasárnap, aki kiszakaszolja a villanyvezetéket, és felméri a károkat.

– Cél, hogy a teljes helyreállítás minél előbb megkezdődhessen, hogy a család visszaköltözhessen otthonába. A munkálatokhoz már hétfőn hozzáfognak, közölte Horváth Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!