Emberölés

2018.01.05. 10:31

Nemesgörzsönyi darabolós gyilkosság: hétfőn kezdődik a tárgyalás

Az emberek a hétfőn kezdődő tárgyalás kapcsán ismét a szörnyű esetről beszélnek, és abban bíznak, a férfi, aki beismerte, hogy megölte feleségét tavaly márciusban, méltó büntetést kap, és soha nem tér vissza Nemesgörzsönybe.

Kovács Erika

Ezt mondta Tatai László, Nemesgörzsöny polgármestere. Hozzátette, azóta sem tudták felfogni azt, hogy ilyen szörnyűség történt a békés faluban. Ahogy az idő múlik, már kevesebbet beszélnek a történtekről, de természetesen nem felejtenek. A ház, ahol a borzalmas eset, azóta is üresen áll. Mindenki nagyon sajnálja az elhunyt asszonyt, aki példamutatóan nevelte saját és a férfi gyermekeit, szorgalmasan dolgozott, a faluban is, mindenkinek segített, jókedélyű, kedves asszonynak ismerte mindenki, idézte fel a polgármester.

A Veszprém Megyei Főügyészség tavaly novemberi vádemeléséből kiderül, emberölés bűntette miatt emelt vádat a főügyészség azzal a 42 éves férfival szemben, aki 2017 márciusában, Nemesgörzsönyben megölte feleségét, majd annak érdekében, hogy a bűncselekmény nyomait eltüntesse, az asszony holttestét feldarabolta, a testrészeket elégette, a visszamaradó hamut, maradványokat pedig a szennyvízaknába öntötte.

A kép jobb szélén lévő házban élt az áldozat a férjével és a három gyermekkel Fotó: Polgár Tibor

A vádiratban foglaltak szerint a korábban húsipari szakmunkásként külföldön dolgozó férfi házassága 2015-ben megromlott, de közösen nevelt, korábbi házasságaikból született gyermekeik miatt a sértettel azt követően is együtt éltek, hogy a vádlott 2016 májusában végleg hazaköltözött. A házastársak konfliktusához hozzájárult, hogy a férfi a hazaköltözése után állandó munkát nem vállalt, a család a korábbi megtakarításaiból és az asszony keresetéből élt. 2017 március elején, tűzifagyűjtést és rakodást követően a vádlott tiszta ruhát keresett magának, amikor a szekrénybe nyúlva észrevette, hogy a nagyobb összegű megtakarításukat tartalmazó boríték nincs a megszokott helyén, amit a kazánházban tartózkodó feleségén számon kért. A férfi a pénz eltűnésével kapcsolatban adott válaszra a sértett torkát ököllel, nagy erővel megütötte, amitől az asszony összeesett.

Vezetőszáron kísérték a férfit, aki ellen vádemelést javasolt a rendőrség Fotó: Rendőrség

A vádlott a földön fekvő, mozdulatlan sértettet magára hagyta, majd amikor mintegy fél óra múlva visszament hozzá, megállapította, hogy a felesége meghalt. A vádlott ekkor elhatározta, hogy a sértett holttestét és a bűncselekmény nyomait eltünteti, ezért a holttestet feldarabolta, majd az éjszaka folyamán a ház kazánjában elégette. A visszamaradó hamut és maradványokat a férfi a szennyvízaknába öntötte, a kazánházat pedig kitakarította. A vádlott másnap rendőrségi bejelentést tett felesége eltűnéséről, de az ennek nyomán megindult közigazgatási eljárásban beismerte a sértett megölését, áll a Veszprém Megyei Főügyészség vádemelésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!