Nem kapott a sörből

2018.01.20. 12:52

Pénz kellett a piára, verekedett a litéri férfi

Egy ökölcsapás miatt egy év nyolc hónapra kell rács mögé vonulnia annak a férfinek, aki ittasan nem tudott parancsolni az indulatainak. Zsarolásért és testi sértésért ítélték el.

Marton Attila

A litéri F. Józsefet többször ítélték már el, egyebek között garázdaság miatt. A legutóbbi bűncselekmény helyszíne a veszprémi buszpályaudvar volt, ahol ittas állapotban várt a járatára 2015. október 9-én késő délután. Csakhogy a vezető nem engedte fel az autóbuszra, amiért hangosan szidalmazni kezdte a vagyonőrt. Noha a biztonsági őr nem kért segítséget senkitől, K. P. úgy gondolta, hogy közbelép: számon kérte a 29 éves vádlottól, hogy miért viselkedik így. F. József ekkor odalépett K. P.-hez, s a homlokát nekinyomta az ismeretlen homlokához, mivel az a kérésére nem adott neki a dobozos söréből. Ezután pénzt követelt, de a sértettnél csak annyi pénz volt, amiből haza tudott utazni.

Több se kellett a vádlottnak, olyan erővel ragadta meg alkalmi ismerőse ruháját, hogy az alatta lévő póló elszakadt. Azt követelte tőle, menjenek át a szemközti kisboltba, ahol majd vesz neki sört. K. P. attól tartott, az erősen ittas idegen bántalmazni fogja, ezért engedett a „kérésének”, s megígérte, vesz neki alkoholt. A vádlott csak ezek után engedte el „áldozatát”, bár szorosan mellette haladt a boltig. A sértett abban bízott, ha közelebb kerülnek az épülethez, a térfigyelő kamera felveszi a vádlott minden lépését. Végül is a sértett meggondolta magát, s kijelentette, mégse fizet neki italt, mert akkor már nem marad egy fillérje sem hazautazásra, az éjszakát pedig nem akarja a megyeszékhelyen tölteni. Ezen a kijelentésen úgy felhúzta magát a vádlott, hogy egyszer ököllel arcon vágta K. P.-t, aki a hátára esett.

A kiszolgáltatott helyzetbe került férfi ekkor még kapott egy rúgást a bal bordáira. Bántalmazás közben F. József azt kiabálta, hogy a férfi vegyen neki italt. A bajbajutott szerencséjére nem tört el semmije, csupán zúzódásokat szenvedett.

A Veszprémi Járásbíróság zsarolás bűntettének kísérlete és testi sértés vétsége miatt a visszaesőnek számító vádlottat egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte, amit a törvényszék helybenhagyott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában