pár órán belül elfogták

2018.02.10. 10:30

Rendőrkutya szagolta ki a küngösi betörő nyomát

A balatonalmádi rendőrök előállítottak egy 69 éves küngösi férfit, aki betört egy helyi ingatlanba, onnan szerszámgépeket vitt magával.

Fotó: rendőrség

A rendőrség ügyeletére érkezett bejelentés 2018. február 8-án reggel Küngösről egy lakóház gondnokától arról, hogy betörtek az ingatlanba, és több szerszámgépnek nyoma veszett – adja hírül a police.hu.

A helyszínre kiérkező körzeti megbízott azonnal megkezdte az adatgyűjtést, amíg a balatonalmádi rendőrök a szemlével párhuzamosan szolgálati nyomkövető kutya segítségét kérték. A rendőri adatgyűjtés eredményeképpen a nyomkövető kutya által bejárt útvonalon növényi hulladékkal letakarva megtalálták az eltulajdonított tárgyakat, valamint egy kabátot, benne egy kulcscsomóval. A helyismerettel rendelkező körzeti megbízott a beszerzett információk alapján azonosította az elkövető személyét, aki egy közeli ingatlanban lakik. A rendőrök által megtalált kulcsok az ingatlan ajtaját nyitották.

Fotó: rendőrség

Gyanúsítottként történt kihallgatása céljából a 69 éves küngösi lakost előállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, ahol ellene kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult eljárás. A tulajdonos kára teljes mértékben megtérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!