lenyúlták a bankkártyát

2018.02.16. 09:25

A vízmű dolgozójának adták ki magukat a csalók Balatonalmádiban

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség csalás miatt vádat emelt két Fejér megyei férfival szemben, akik 2017 júliusában, magukat a vízmű dolgozóinak kiadva, Balatonalmádiban eltulajdonították egy idős asszony bankkártyáját, és a PIN kód ismeretében a kártyával pénzt vettek fel.

A vádirat szerint a 41 és 43 éves elkövetők a kora esti órákban jelentek meg a sértett lakásánál, ahova az idősebb férfi ivóvizet kérve bejutott, s mialatt a sértett a konyhában volt, a társát is behívta a lakásba.

A vádlottak a 79 éves sértett előtt a vízmű dolgozóinak adták ki magukat, és nyomáspróba ürügyén az asszonnyal meg is nyittatták a csapokat. Ezt követően közölték vele, hogy mindent rendben találtak, és visszatérítést fog kapni, de ehhez előbb 9800 forintot át kell adnia a vádlottaknak.

Megszerezték a bankkártyát

A sértett elmondta, hogy nem tart otthon készpénzt, csak bankkártyája van, mire az egyik vádlott megkérte, hogy mutassa meg a kártyáját, s annak PIN kódját is adja meg. Az asszony a kérésnek eleget tett, majd a bankkártyát a vádlottak szeme láttára visszatette a szekrénybe.

Ezt követően, hogy a bankkártyát megszerezzék, a fiatalabb férfi ismét megnyittatta a fürdőszobai csapot, és a fürdő ajtajába állva megakadályozta, hogy a bent tartózkodó sértett a közlekedő részre kilásson. Társa eközben az asszony szobájába ment, a bankkártyát kivette a szekrényből, majd mindketten távoztak a lakásból. A bankkártya birtokában az elkövetők Enyingre utaztak, és a PIN-kód ismeretében egy ATM-ből 6000 forintot vettek fel a sértett számlájáról.

Súlyos büntetést kaphatnak

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő vádlottakkal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!