ereszd el a hajamat!

2018.03.01. 12:23

Bunyó Várpalotán: esküvőn verekedett egymással két pár

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a 41 éves, Fejér megyei illetőségű férfival szemben, aki 2017 nyarán, egy, a várpalotai várban tartott esküvőn verekedett, közölte Gulyás Ildikó, a Veszprém Megyei Főügyészség szóvivője.

Kovács Erika

A vádirat szerint a férfi élettársával vett részt az ünnepségen, és a sértettel, valamint annak párjával együtt, közös asztalnál foglaltak helyet.

A két nő között az este folyamán azonban nézeteltérés támadt, amely odáig fajult, hogy mind a négyen a várkapu elé mentek, ahol a szóváltásból veszekedés lett, és végül a két vitázó vendég egymás haját kezdte tépni.

A vádlott élettársa védelmére kelve, a másik nőt a térdével karon rúgta, amit azonban már annak párja sem tűrt, és a társa segítségére sietett. Az elkövető ekkor a férfit olyan erővel bántalmazta, hogy az a földre esett és rövid időre eszméletét is elvesztette, az élettársával huzakodó nőt pedig a nyakánál fogva távolította el a párjától.

A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló zúzódásos és töréses sérüléseket szenvedett, míg az egymással vitázó nőknek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, melyek miatt azonban nem kezdeményeztek felelősségre vonást.

Az ügyészség a vádiratában a verekedő férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!