iszik vagy vezet

2018.03.31. 08:00

Húsvéti jó tanács a rendőrségtől: ittasan ne autózzunk!

Önmagát, utasait, a közlekedés összes résztvevőjét veszélyezteti, aki ittasan vezet! – közölte Aradi Virág megyei rendőrségi sajtóreferens.

Kovács Erika

Kiemelten figyeli a rendőrség, hogy húsvétkor ki ül autóba ittasan Fotó: rendőrség

A biztonság jegyében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) " target="_blank" " rel="nofollow" ">kisfilmmel is kampányol, amit elhelyeztek a legnagyobb honlapjukon és a legnagyobb video megosztón is.

Kiemelten figyeli a rendőrség, hogy húsvétkor ki ül autóba ittasan Fotó: rendőrség

- Húsvétkor az átlagosnál több sofőr hagyja figyelmen kívül az alkoholfogyasztás veszélyeit. A VMRFK kiemelten kezeli a közlekedési balesetek megelőzését, az ittasan közlekedők forgalomból történő kiszűrését, mert az ilyen-, és a bódító szer hatása alatti járművezetés veszélyezteti a közlekedés biztonságát! Így soha ne vezessen senki, és ne üljünk ilyen sofőr autójába, ha ittas sofőrrel találkozunk, vegyük rá, így ne vezessen! – mondta Aradi Virág. Kiemelte, már egy pohár szeszes ital fogyasztásánál is növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. Ittasan a jármű kezelésében, a veszélyek észlelésében, elhárításában kedvezőtlen változások történnek, melyek az alkohol hatására tovább fokozódnak. További kockázatot jelent, ha az ittas vezetők a megengedett sebességet túllépik, az ilyen sofőrök önmagukat, utasaikat, a közlekedés összes résztvevőjét is veszélyeztetik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!