testileg és lelkileg is sanyargatta

2018.04.21. 07:50

Kényszerítette és meg is verte ismerősét egy veszprémi férfi

Nyolc év fegyházra ítélték azt a férfit, aki barátjától erőszakkal pénzt csalt ki, illetve többször megverte.

Mátételki András

Az 53 éves, többszörösen büntetett, veszprémi D. János G. A.-tól különböző nagyságú összegeket csalt ki. Esetenként meg is verte barátját, hogy pénzhez jusson. Egy nap kitalálta, hogy nagyobb összegre lenne szüksége, azért úgy akart hitelt felvenni, hogy majd G. A. lesz a kezese. Erre ismerőse nem vállalkozott, ami miatt a vádlott megfenyegette, hogy alaposan megveri. Ígéretét több alkalommal beváltotta.

A testileg és lelkileg sanyargatott férfi azon a nyáron elmondta társának, hogy édesanyja halála után megörökli veszprémi házuk felét. A hír hallatán a vádlott vérszemet kapott, s arra vette rá újabb fenyegetéssel G. A.-t, hogy vidékről hívja fel telefonon az apját, és követelje a rá eső részt. Így is tett a lelkileg megtört férfi. Végül a vádlott így nem tudott pénzhez jutni, viszont újabb eljárást indítottak ellene.

A Veszprémi Járásbíróság zsarolás bűntettének kísérlete és kényszerítés bűntette miatt a többszörösen visszaeső D. Jánost nyolc év fegyházra ítélte. A törvényszék helybenhagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!