alkalmatlan minősítést szeretett volna kapni

2018.04.13. 08:34

Orvost akart vesztegetni a veszprémi nő – vádat emeltek ellene

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség vesztegetés bűntette miatt emelt vádat egy 47 éves veszprémi nővel szemben, aki annak érdekében, hogy a vele szemben jogerősen kiszabott közérdekű munka büntetést ne tudják végrehajtani, meg akarta vesztegetni a foglalkozás-egészségügyi vizsgálatot végző és arról szakvéleményt adó orvost.

Veszprém Megyei Főügyészség

A vádirat szerint az elkövetőt a bíróság jogerősen közérdekű munka büntetésre ítélte, melynek végrehajtását, így a munkahely kijelölését megelőzően a kormányhivatal pártfogó felügyelőjének foglalkozás-egészségügyi szakvéleményt kellett az elítéltről beszereznie.

Azt követően, hogy az elítélt foglalkoztatását az egyik veszprémi közintézmény mosodájában vállalták, a pártfogó felügyelő a szakvélemény beszerzése érdekében megkereste a vizsgálatot végző egészségügyi szolgáltatót, és időpontot egyeztetett a vádlott részére.

Az elkövető a vizsgálatot megelőzően azonban felhívta a szolgáltató ügyvezetőjét, és kérte, hogy négyszemközt beszélhessen vele, melyet követően 2017. november közepén meg is jelent az orvosi rendelőben. Közölte az orvossal, hogy foglalkozás-egészségügyi vizsgálatra fogják küldeni, mert közérdekű munka büntetésre ítélték, de mindenképpen alkalmatlan minősítést szeretne kapni, s ezért egy borítékot tett az orvos asztalára. Az orvos a borítékot visszaadta, a nőt pedig távozásra szólította fel, majd a történtekről értesítette a kormányhivatalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!