különös történet

2018.06.10. 08:00

Nőismerőse telefonját rabolta el egy veszprémi férfi

Rablás miatt az elsőfokú bíróság letöltendő szabadságvesztésre ítélt egy fiatalt, másodfokon felfüggesztett büntetést kapott.

Mátételki András

Az ítélet szerint a veszprémi G. József (19) tudomást szerzett barátjától, az ugyancsak veszprémi K. Z. Kornéltól (18), hogy közös hölgyismerősük, az ukrán V. K. 2016. május 3-án a királynék városában meglátogatja őket. A két jó barát megegyezett abban, hogy G., ha kell, akkor erőszakkal megszerzi a lány értékes telefonját. Erről harmadik társukat, a budapesti T. Dávidot (18) tájékoztatta a közösségi hálón, aki a bűncselekmény elkövetésére biztatta G.-t.

A lány és két barátja az éjszakát a város határában egy sátorban töltötte. A két fiatalember hajnali kettőkor bement a sátorba, majd felszólították a lányt, hogy kövesse őket, de előtte vegye le a cipőjét, s hagyja kint a táskáját. Féltette a hölgy a kézitáskáját, nem volt hajlandó megválni tőle. G. ezen nagyon begurult, trágár szavakkal lehordta a vendégüket, majd el akarta venni tőle a táskát, de nem tudta letépni a nő válláról. Ekkor kést vett elő, amellyel fenyegetően közeledett áldozata felé. A lány megijedt, elengedte a táskáját, amelyet így könnyen megkaparintott a vádlott. A bajba került segítségért kiáltott, de ekkor K. rászólt, hagyja abba, mert kijönnek a rendőrök. Azzal hitegette hölgyismerősét, hogy majd ő visszaszerzi a táskát, amelyben volt egy 80 ezer forintot érő telefon és 93 ezer forint készpénz az iratok mellett. Végül a harmadrendű vádlott elkísérte a Haszkovó-lakótelepre a kirabolt lányt, majd magára hagyta egy lépcsőházban.

Másnap G. József átadta barátjának a drága telefont, hogy szerezzen rá vevőt, míg a másodrendű vádlottra, T. Dávidra a táskában talált fejhallgatót bízta, hogy adja el.

A vádlottak még aznap este visszamentek a bűncselekmény helyszínére, hogy megkeressék azt a cédulát, amire a mobiltelefon PIN-kódját írta fel a lány. A rendőrök már várták őket, mindhárom fiatal a fogdában kötött ki.

A bíróság T. Dávid egy korábbi ügyét is tárgyalta, amikor az egyik iskolatársát ököllel szájon vágta. K. Z. Kornélnak azért is kellett felelnie, mert 2015 szeptemberében a várpalotai lakásotthonban rendszeresen szeméremsértően viselkedett társaival.

A Veszprémi Járásbíróság rablás bűntette miatt is G. Józsefet két év fiatalkorúak börtönére ítélte. A törvényszék a szabadságvesztés idejét ötévi próbaidőre felfüggesztette. A fellebbviteli fórum viszont nem változtatott a másik két fiatal büntetésén, akik nem akadályozták meg a rablást. Mindkettőjük 10 hónapi szabadságvesztését két évre felfüggesztette a bíróság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában