krimi

2018.07.30. 14:00

Összeveszett barátnőjével, autóval vette üldözőbe a sümegi férfi

Egy fiatalember többször megsértette a közlekedési szabályokat, amivel ismerősei testi épségét veszélyeztette. A bíróság jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

Mátételki András

A húszéves H. Vilmos, aki garázdaság miatt már kétszer állt bíróság előtt, tavaly márciusban összeveszett barátnőjével, ezért a lány nagybátyját kérte meg, hogy vigye haza. Rokona este hétkor ment érte, majd indult vele haza. Lesben állhatott a helybeli vádlott, mert ahogy elindult az Audi volt barátnőjével, azonnal követni kezdte. Sőt legalább 5-6-szor az Audit úgy próbálta megelőzni Sümegen, hogy közben megpróbálta a másik kocsit leszorítani az útról.

Autóstársát vészfékezésre, jobbra kormányzásra kényszerítette. Ugyanezt a manővert követte el a Tóth Tivadar utcában is, csakhogy ekkor összeakadt a két kocsi. H. Vilmos vezette BMW a másik jármű bal elejének ütközött. Ezt megelőzően semmilyen vezetői trükk nem segített, hogy ne következzen be a baleset. A lány nagybátyja akkor nem csinált ügyet a dologból, hátra tolatott, majd kikerülve a felhergelt vádlott autóját, haza hajtott. Járművében 45 ezer forintos kár keletkezett. A Tapolcai Járásbíróság közúti veszélyeztetés bűntette miatt három évre felfüggesztett egy év szabadságvesztésre ítélte H. Vilmost. Ugyanakkor egy évre eltiltották a gépjárművezetéstől, s kötelezték a 3570 forint bűnügyi költség megfizetésére. A törvényszék úgy döntött, hogy a fiatalembert nem kell eltiltani a vezetéstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!