kettős tragédia

2018.09.28. 12:45

Anyát és gyermekét ölhették meg Várpalotán – Őrizetbe vettek egy férfit (frissítve)

Kettős tragédia történt Várpalota-Baglyas-hegyen pénteken, erősítette meg értesülésünket Aradi Virág megyei rendőrségi sajtóreferens. Azt mondta, egy nő és gyermeke holttestét találták meg egy külterületi ingatlanban, a rendőrség vizsgálja az eset körülményeit.

Kovács Erika

A rendőrség a három évvel ezelőtti gyilkosság helyszínén

Fotó: Archív

Frissítve:

A Veszprém megyei rendőrök őrizetbe vettek egy berhidai férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a 22 éves nő és 2 éves gyermeke megölésével. A megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya előterjesztést tett a férfi letartóztatásának indítványozására.

- A bűncselekménnyel kapcsolatban egy személyt előállítottak a rendőrök, kihallgatása folyamatban van – közölte Aradi Virág pénteken este a rendőrség rendkívüli sajtótájékoztatóján. A helyszíni szemle elsődleges adatai alapján a 22 éves anya és 2 éves gyermeke halálát idegenkezűség okozta. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A rendőrségi sajtós hozzátette: a rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást, majd a bejelentés után rövid időn belül elfogtak egy személyt, aki a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható. A 40 éves férfit előállították a Várpalotai Rendőrkapitányságra, kihallgatása folyamatban van. A rendőrség az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja.

Előzmények:

Aradi Virág elmondta, a rendőrségre 2018. szeptember 28-án 10 óra 50 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy nő és egy gyermek holttestét találták meg egy Várpalota közeli ingatlanban. A helyszíni-, és a halottszemlét a rendőrség végzi. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya büntetőeljárásban vizsgálja az eset körülményeit.

Rossz állapotban volt a történtek miatt

A kettős tragédiáról pénteken, a déli órákban egy olvasónktól értesültünk, a helyszínen sok rendőrautót, rendőrt láttunk, ott tartózkodott a megyei rendőr-főkapitány is, a tragédia körüli területet a rendőrök lezárták. Zokogott, arcát két kezébe temetve, a fűbe lerogyva üvöltött a fájdalomtól egy fiatalember, akiről megtudtuk, ő a meghalt 22 éves nő élettársa, és a szintén elhunyt két éves kisfiú édesapja. Amikor a helyszínre kiértünk, mentőt hívtak hozzá, mert olyan rossz állapotban volt a történtek miatt.

Falusi Józsefné, a férfi édesanyja megrendülten arról beszélt, a Komárom-Esztergom megyei Mocsán élnek, és volt férjével együtt éppen orvosnál voltak, amikor telefonáltak nekik, hogy nagyon nagy baj van. Azt közölték velük, hogy 21 éves fiuk csütörtök óta nem éri el élettársát. Ma reggel írt valaki a fiamnak egy üzenetet, hogy hívja fel, mert gond van. A fiam ezt megtette, amikor megtudta az illetőtől, hogy a házban, amelyben a fiatalember családjával lakott, be vannak törve az ablak. Falusiné beszélt arról, hogy tudomása szerint a nőnek szétverték a fejét, és a kisgyereket is megtalálták. Az asszony elmondta, pénteken költöztek volna fia és családja Komárom-Esztergom megyébe, mert ott a fia jó állást talált. Gyanúja szerint szerelmi bosszú miatt történhetett a borzalmas eset. A helyszínen megtudtuk azt is, hogy a nő brutális körülmények között halt meg.

Falusi Józsefné, a férfi édesanyja megrendülten beszélt

Pénteken délelőtt mentőhelikopter érkezett a helyszínre

Értesültünk arról, hogy a nő és kisfia csomagolni jött ki a házba, ahol már nem lakott a család, azért voltak csak ketten az épületben. A nagymama, a fiatalember édesanyja állítólag mondta is nőnek, minek viszi magával a kicsit a csomagoláshoz. Pénteken jött volna értük a költöztető autó. A lakók elmondták, hogy pénteken délelőtt mentőhelikopter érkezett a helyszínre, de hamarosan el is ment.

A meghalt lány édesanyja sírva maga elé nézve állt a helyszínen, és semmit nem tudott és nem is akart mondani a történtekről. A fiatalember közben dühösen, hangjában fojtott indulattal megjegyezte, neki van elképzelése, hogy ki tehette ezt a szörnyűséget, de mindössze ennyit mondott és nem nevezett meg senkit. Pénteken, késő délután fehér ruhás nyomozókat is láttunk rendőrkutyákkal.

A környékben a szomszédok semmit nem láttak, és nem is hallottak a tragédiából.

Erről írtunk korábban:

Helyszíni információink szerint két holttestet találtak Várpalota egyik külső városrészén pénteken. A részletekkel hamarosan jelentkezünk a helyszínről.

A történtekről a rendőrség későbbre ígér tájékoztatást – közölte Aradi Virág rendőrségi sajtószóvivő.

Helyszíni információink szerint egy 22 éves nő és egy 2 éves kisfiú az áldozat. Az áldozat 21 éves párjához mentő érkezett, ugyanis vélhetően rosszul lett.

A fiatalember Komárom megyei édesanyja kérdésünkre azt mondta, hogy a hír hallatára azonnal ideutazott.

Kollégánk a helyszínen érdeklődött a férfi édesanyjától, hogy lehetett e a fiatal párnak haragosa, erről azonban nem tudott pontos információkat adni.

-Kettős tragédia történt Várpalota-Baglyas-hegyen, pénteken, közölte Aradi Virág megyei rendőrségi sajtóreferens. Kiemelte, egy nő és gyermeke holttestét találták meg egy külterületi ingatlanban, a rendőrség vizsgálja az eset körülményeit. A rendőrségre 2018. szeptember 28-án 10 óra 50 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy nő és egy gyermek holttestét találták meg egy Várpalota közeli ingatlanban. A helyszíni- és a halottszemle jelenleg folyamatban van. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárásban vizsgálja az eset körülményeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!