Orbán-interjú

2018.09.25. 07:47

Megkezdődött a peres eljárás

Tagadja bűnösségét a Fejér Megyei Hírlapban megjelent Orbán Viktor-interjú meghamisításával vádolt szerkesztő.

Marton Attila

Az ügyészség információs rendszer vagy adat megsértése bűntettével vádolja F. G.-t, a Napló korábbi digitális menedzserét.

A Fejér Megyei Hírlap 2016. december 24-i számában megjelent, Orbán Viktor miniszterelnökkel készült interjút négy helyen módosították. A vádirat szerint F. G. a számítógépéről egy szabadságon lévő kolléga jelszavát használva lépett be a szerkesztőségi

rendszerbe és módosított az interjú szövegén. A Veszprémi Járásbíróságon hétfőn indult eljárásban a vádlott nem ismerte el bűnösségét, szerinte a Pannon Lapok Társasága elleni szabotázs történt az interjú meghamisításával. Hozzátette, az interjú átírásához semmilyen érdeke nem fűződött, és arról is beszélt, a naplózott adatokban szereplő néhány perc nem lehetett volna elegendő a szöveg meghamisításához. Utóbbit a tanúként meghallgatott munkatársak is megerősítették.

A tárgyaláson elhangzott, a vádlott gépéről kinyert naplózási fájlok adatai szerint külső behatolásra utaló nyomot nem talált a szakértő, ugyanakkor a készülő oldalakhoz a lapcsoport valamennyi munkatársának hozzáférése volt. A tárgyaláson a Fejér Megyei Hírlap két egykori szerkesztőjét is meghallgatták. Elmondták, az interjút Veszprémben tördelték és korrektúrázták, majd a szerkesztőségi rendszerben az írás főbb részeit elolvasták, a teljes szöveget azonban már a korábbi gyakorlat szerint nem nézték át. A bírósági eljárás januárban folytatódik tanúk és igazságügyi informatikai szakértő meghallgatásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!