Szabályokról játékosan

2018.10.13. 15:00

Biztonság Hete a Thuri téren

A Biztonság Hete rendezvénysorozat részeként Kresz-Fesztet tartottak a napokban a Thuri téren, ahova a város általános iskolásait hívta meg a Várpalotai Rendőrkapitányság.

Szabó Péter Dániel

Bartók Judit rendőr százados adja át az ajándékokat a kisdiákoknak Fotó: Szabó Péter Dániel

A palotai rendőrök elsősorban az általános iskolák első osztályos tanulóit invitálták a rendezvényre, hiszen ők azok, akik az óvodáskort elhagyva már komolyabban kezdenek ismerkedni a közlekedési szabályokkal. A gyermekek testközelből is láthatták a rendőrség és a katasztrófavédelem járműveit, eszközeit. Emellett különböző játékos feladatokat is teljesítettek, melyben többek között közlekedési táblákkal és a magatartási, valamint tűzvédelmi szabályokkal ismerkedtek, nyereményként pedig hasznos ajándékokat kaptak.

Bartók Judit rendőr százados adja át az ajándékokat a kisdiákoknak Fotó: Szabó Péter Dániel

A visszajelzések szerint a gyermekek igyekeznek betartani a szabályokat, sőt, erre szüleiket és környezetüket is figyelmeztetik. – Nagy örömünkre szolgál, hogy a katasztrófavédelem is csatlakozott a kezdeményezéshez s állt elő olyan prevenciós programokkal, amelyek széles körű tudásanyagot biztosítanak a kisgyermekeknek – mondta a helyszínen Bartók Judit rendőr százados.

A közelmúltban a várpalotai önkormányzat Köz szolgálatáért érdemérmével kitüntetett rendőr kiemelte, alapvető cél, hogy játékos formában tanulják meg a szabályokat a kisdiákok. – Egy kirakó segítségével ismerkednek meg azzal, hogy minden intézménynek külön iskolarendőre van, akitől segítséget kérhetnek. A tűzoltók azokkal az eszközökkel ismertetik meg a gyermekeket, amelyeket a munkájuk során használnak. A tűzmegelőzési bizottság szakemberei pedig a tűzvédelmi szabályokat ismertették a nebulókkal, s hogy miképp használják a különböző eszközöket – mondta el Bartók Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!