plusz három hónap

2018.10.19. 07:00

Emberölés Badacsonyban: letartóztatásban maradnak a támadók

A letartóztatás meghosszabbítását indítványozta a Veszprém Megyei Főügyészség a 2018. szeptember elején, Badacsonyban elkövetett halált okozó testi sértés ügyében. A Veszprémi Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és a letartóztatást három hónappal meghosszabbította, derült ki a Veszprém Megyei Főügyészség tájékoztatójából.

Kovács Erika

Ebben a parkolóban történt a szörnyű eset, ahová be akart hajtani a két, BMW-s fiatal

Fotó: Kovács Erika/Napló

Az ügyben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntette miatt nyomoz két gyanúsítottal szemben.

A két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2018. szeptember 8-án ittas állapotban, Badacsony egyik központi parkolójában, egy közlekedési konfliktus miatt kialakult vitában több alkalommal megütöttek és megrúgtak egy férfit, aki a földre kerülve eszméletét vesztette, és a helyszínen elhunyt.

A bíróság a nem végleges végzésében, az ügyészi indítvánnyal egyezően megállapította, hogy mindkét gyanúsítottnál fennáll a veszélye, hogy megszöknének, elrejtőznének, illetve szabadlábra kerülésüknél a bizonyítást a tanúk megfélemlítésével, befolyásolásával veszélyeztetnék. Az egyik gyanúsítottnál attól is kellene tartani, hogy szabadlábra kerülve újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követ el.

Az esetről megírtuk, szeptember 8-án, hajnali fél kettőkor Badacsonyban, az Egry sétány és a Park utca kereszteződésénél levő parkolóban két társaság között szóváltás alakult ki, majd dulakodtak, miközben egy 37 éves balatonfüredi férfi életét vesztette. Az ügynek egy 29 éves és egy 34 éves Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gyanúsítottja van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!