vádirat

2018.11.07. 12:24

Először kulcsot, majd takarmányt lopott a csabrendeki állattartó telepről

Szabálysértési értékre, lopott kulcs használatával elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Tapolcai Járási Ügyészség egy 44 éves férfival szemben, aki idén, áprilisban Csabrendeken, az önkormányzat állattartó telepéről lopott takarmányt, közölte Gulyás Ildikó megyei főügyészségi szóvivő.

Kovács Erika

A vádirat szerint a férfi elhatározta, hogy jövedelmét a telepről ellopott takarmány értékesítésével egészíti ki. Így április végén, kihasználva, hogy a telepvezetőnél lévő raktárkulcs a biztonsági őrök asztalán maradt, a kulccsal a raktárba bement. Onnan 100 kilogramm búzát, és 300 kilogramm darát lopott, amit azoknak értékesített, akik a takarmány eredetéről nem tudtak. A csabrendeki önkormányzatnak okozott 20 000 forint kárból végül a takarmány egy részének lefoglalásával 12 500 forint megtérült. A járási ügyészség a vádiratában elzárás büntetés kiszabását indítványozta a férfivel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!