Együtt ellenőrzik az erdők rendjét

2018.12.28. 07:00

Közösen óvják, védik a Veszprém megyei erdőket jövőre is

A jövőben is együttműködik erdőterületi ellenőrzéseknél a rendőrség és az erdészet – hangzott el egyebek mellett a felek alsóperei találkozóján a közelmúltban.

Kovács Erika

Rendőrök és erdészek egy közös akción a közelmúltban. Borbély Zoltán alezredes (jobbról) irányításával ellenőrizték az erdőterületeket Fotó: Kovács Erika

Ugron Ákos Gábor, a Verga Zrt. vezérigazgatója köszöntője után Tarcsa Csaba dandártábornok, megyei rendőr-főkapitány egyebek mellett méltatta az erdészet és a rendőrség kitűnő együttműködését.

Borbély Zoltán alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) közrendvédelmi osztályvezetője, az erdészeti együttműködés felelőse részletezte a két szervezet közös munkáját, külön kitért az orvvadászatokra, a természeti értékek rongálására és a falopások megakadályozására.

Rendőrök és erdészek egy közös akción a közelmúltban. Borbély Zoltán alezredes (jobbról) irányításával ellenőrizték az erdőterületeket Fotó: Kovács Erika

Harhai László, a Verga Zrt. osztályvezetője az erdészet munkáját mutatta be, majd a vezérigazgató a Veszprémi Rendőrkapitányság állományából kiemelkedő munkáért elismerésben része- sítette Fekete Csaba címzetes

főtörzszászlóst, Kaszás György főtörzsőrmestert, Knofloch János főtörzsőrmestert, Simon Balázs címzetes törzszászlóst, Csaba Ákos törzszászlóst, Hebling Ernő alezredes alosztályvezetőt és Zanati Gyula címzetes őrnagyot, kiemelt nyomozót. A VMRFK állományából Lukács János főtörzsőrmester járőrparancsnok és Borbély Zoltán alezredes, osztályvezető kapott elismerést. Tarcsa Csaba főkapitány Harhai Lászlónak, valamint Sipos Lászlónak, a Zirci Erdészet igazgatójának és Tóth Attilának, a Királyszállási Erdészet igazgatójának az erdőterületekkel kapcsolatos jogsértések megelőzéséért, a természeti értékek megóvásáért, illetve a VMRFK állományával a közös ellenőrzéseken végzett munkáért Sárkányölő Szent György-plakettet adományozott.

Az alsóperei találkozó résztvevői megegyeztek abban, hogy a közös ellenőrzéseket a jövőben is folytatják, illetve tovább fokozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!