bíróság

2018.12.11. 07:00

Veszprémi fesztiválon bántalmazták a biztonsági őrt

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség egy 28 éves férfival szemben, aki 2018 júliusában, az egyik veszprémi fesztiválon bántalmazta az ott dolgozó vagyonőrt.

Kovács Erika

A vádirat szerint idén nyáron, az Óváros téren, egy rendezvényen az egyik pulttól a biztonsági őrök segítségét kérték, mert egy társaság tiszteletlenül beszélt a kiszolgálóval. A rendezvényen dolgozó két őr a társasághoz ment, és kérték, hogy megfelelően viselkedjenek, mire azok hangoskodni kezdtek. Az őrök elindultak a főbejárat felé, hogy értesítsék a rendőrséget. A társaságból egy férfi azonban követte őket, a fiatalabb őrt lökdösni kezdte, majd felé ütött. Az őr védekezésképpen visszaütött, amikor véletlenül a férfi édesapját találta el. Erre a férfi hátulról megrúgta az őrt, aki elesett. A férfi még ezután is bántalmazta a biztonsági embert, majd elment a helyszínről. Az őr a bántalmazástól nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérülést szenvedett, és nem kérte támadója megbüntetését. A járási ügyészség vádiratában az elkövetővel szemben büntetővégzéssel pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!