volt munkájuk a tűzoltóknak

2019.01.15. 13:35

Pápán egy húsz méteres fa dőlt az útra, Ajkán nyerges vontató akadt el a kereszteződésben

Január 14-én, hétfőn műszaki mentésekhez és kéménytűzhöz vonultak a tűzoltók.

katasztrofavedelem.hu

Január 14-én, hétfőn délelőtt Pápa Vasút utcájában dőlt ki egy körülbelül húszméteres fa, ami teljes terjedelmében elzárta az utat és rálógott a vasúti töltésre is. A forgalmi akadályt a pápai hivatásos tűzoltók szüntették meg, akik motoros láncfűrésszel darabolták fel a kidőlt fát. Személyi sérülés, anyagi kár az eset során nem keletkezett.

Ugyancsak fakidőléshez vonultak a tűzoltók hétfőn kora délután Zirc és Kardosrét közötti útra is, ahol egy kidőlt fa szintén teljesen elzárta az utat. A zirci önkormányzati egység motoros láncfűrésszel szüntette meg a forgalmi akadályt, torlódott a forgalom, de sem személyi sérülés, sem egyéb kár nem keletkezett ezen eset során sem.

Hétfőn késő délután Badacsonytomajra, a Harsona közbe egy kéménytűzhöz riasztották a tűzoltókat. A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók eltávolították a kéményben felhalmozódott izzó kormot és hőkamerával átvizsgálták a kürtőt az esetleges további izzó részek felkutatására. Az egység megtiltotta a kémény használatát, a lakók a fűtést alternatív módon meg tudták oldani, ezért lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. Ennél az esetnél sem történt személyi sérülés.

Hétfőn este Ajkán egy nyerges vontató akadt el egy Széchenyi utcai kereszteződésben. Az ajkai hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével kivontatták a kamiont, a forgalmi akadályt megszüntették. A tehergépjármű ezt követően önerejéből tovább tudott haladni.

(A nyitóképünk illusztráció, forrása: pixabay.com)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!