Tűzgyújtási tilalom van érvényben!

2019.02.28. 20:00

Égett a fél megye csütörtökön: Tizenháromszor vonultak megyénk tűzoltói

Vélhetően az emberi felelőtlenség adott rengeteg munkát megyénk tűzoltóinak csütörtökön, akik este hét óráig tizenhárom alkalommal oltottak tüzet, derült ki Szolgainé Soós Gabriella alezredes, megyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatójából.

Kovács Erika

Mihályházán, két hektáron szárazfű, Pápán, több utcában, és több hektáron gaz, avar és tarló égett. Gecse és Szerecseny között másfél hektáron szárazfű, Vaszarnál egy hektáron szintén szárazfű és avar kapott lángra, ezeken a helyeken a pápai tűzoltók dolgoztak. Külsővatnál, a Marcalnál, hatszáz négyzetméteren nádas égett, amit a celldömölki és pápai tűzoltók oltottak.

Zircen, egy hektáron szárazfű és bozótos kapott lángra, amit a zirci tűzoltók fékeztek meg, Balatonudvari-szőlőhegyen egy hektáron szárazfű, bozót és avar adott munkát a balatonfüredi és a badacsonyi tűzoltóknak. Balatonedericsnél, kétszáz négyzetméteren szárazfű-, és avartüzet számoltak fel a badacsonytomaji és a keszthelyi tűzoltók.

Hét hektáron égett a nádas Berhida és Pétfürdő között, itt a péti, balatonfűzfői és a veszprémi egységek, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat dolgozott.

Úrkút-Zsófia pusztánál, másfél hektáron szárazfű és avar lángolt, amit az ajkai tűzoltók oltottak, majd Monostorapátinál, a szőlőhegyen, két hektáron avar kapott lángra, itt a tapolcai tűzoltók, Nemesvámoson, ahol kétszáz négyzetméteren száraz fű égett, a veszprémi tűzoltók dolgoztak.

Tűzgyújtási tilalom van Veszprém megyében!

Nem lehet tüzet gyújtani Veszprém megyében, az erdőkben, a közút és a vasút menti fás területeken, valamint ezek kétszáz méteres körzetében, közölte a katasztrófavédelem. Tűzrakási tilalom van érvényben a kijelölt tűzrakó helyeken, a kül-, és belterületi ingatlanokon, és tilos a parlag-, és gazégetés is. -Az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, a közúton és vasúton utazók fokozottan figyeljenek arra, hogy égő cigarettacsikket és dohányterméket ne dobjanak el, és azokat mindig oltsák el! – hangsúlyozta a katasztrófavédelem. Aki a tűzvédelmi korlátozásokat megszegi, bírságra számíthat, amely – az okozott kár megtérítésén felül – húszezer forinttól hárommillióig terjedhet. A részletekről a katasztrófavédelem honlapján lehet tájékozódni.

(A nyitóképünk illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!