erőszak

2019.02.04. 17:30

Összeveszett utasával, majd kiütötte fogait a balatonalmádi taxis

Szóváltás után a taxis úgy arcon vágta utasát, hogy annak kitörött két foga. A vádlottat felfüggesztett börtönre ítélték.

Mátételki András

ég 2016 nyarán az alsóörsi motoros találkozón szórakozott M. F., aki nem sokkal éjfél előtt beszállt az 59 éves T. József taxijába. Az utas Balatonfüredre, a Nagyrétig vitette magát, pontosabban ment volna tovább is, de a taxis közölte, a földútra nem hajt rá.

A férfi kifizette a 4720 forintos viteldíjat, majd amikor kiszállt az autóból, szitkozódva fejezte ki nemtetszését, mivel nem a házáig szállította a vádlott. Ezen begurult a Balatonalmádiban élő taxis, aki szintén kiszállt a kocsiból, majd egy jól irányzott ökölcsapással arcon ütötte utasát, aki földre esett, s kis időre elvesztette az eszméletét.

Miután magához tért, azt tapasztalta, hogy vérzik a szája, s kitörött két foga. Azt már a fogorvos állapította meg, hogy két fogról letörött a korona, illetve egy harmadiknál a korona kimozdult. A fogak kitörése maradandó fogyatékosságnak felel meg – állapította meg a szakértő.

T. József a tárgyaláson tagadta bűnösségét, s azt mondta, hogy miután utasa rendezte a számlát, elindult hazafelé, de útközben beleesett egy pocsolyába – ezzel arra utalt, hogy vélhetően így törött ki a foga. A sértett erre a jelenetre úgy emlékezett, hogy a szóváltás után futni kezdett a taxis elől, aki utolérte s bevert neki egyet.

A Veszprémi Járásbíróság maradandó fogyatékosságot okozva elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt T. Józsefet egy év három hónap börtönre ítélte, aminek a végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette, s kötelezték a 83 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére. A bíróság a sértett polgári igényét a törvény egyéb útjára utasította.

A törvényszék jóváhagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!