és vezetés közben mobiloznak

2019.03.19. 18:51

Ellenőrzés a megyében: sokan nem kapcsolják be a biztonsági övet

Az európai szintű akció során a rendőrök célzottan a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján 2019. március 11-17. között Magyarországon is végrehajtották a TISPOL Seatbelt elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzést. Az akció célja ezúttal a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése volt – adja hírül a police.hu.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai több száz gépkocsit állítottak meg az akció keretében. A biztonsági öv használatát 126 személy mulasztotta el, közülük 13 fő utasként foglalt helyet a gépkocsiban. Az ellenőrzött járművekben – ahol szükséges volt – gyermekbiztonsági rendszert minden esetben használtak, továbbá a motorkerékpárral közlekedők is kivétel nélkül mind viseltek bukósisakot.

A fentieken túl a rendőrök 3 szabálysértési feljelentéssel éltek a gépjármű műszaki állapota, engedély nélküli vezetés és közlekedési szabályok megsértése miatt, 52 esetben pedig helyszíni bírságot szabtak ki többek között menet közben kézben tartott mobiltelefon használata vagy műszaki vizsga érvényességének lejárta miatt. Egy sofőrrel szemben merült fel ittas járművezetés gyanúja, ellene büntetőeljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!