Lehűlést hoztak a fagyosszentek

2019.05.13. 20:00

Viharos időjárás: kora estig tizenkétszer riasztották a tűzoltókat

Jóval tíz fok alatt maradt a hőmérséklet napközben is, óránként kilencven kilométeres széllökések alakultak ki, fák dőltek az utakra, ez jellemezte Veszprém megye időjárását hétfőn, és az előrejelzések szerint egész héten hasonló időre lehet számítani.

Kovács Erika

Valóban lehűlést hoztak a fagyosszentek, Pongrác, Szervác, Bonifác május 12-13-án, és az előrejelzések szerint 14-én is zord idő várható.

Hétfőn meghaladta a kilencven kilométert is óránként a széllökések ereje a Balatonnál és a Bakonyban, napközben is mindössze hét fok volt, a reggeli öt Celsius-fok után.

Kedden és egész héten hasonló időjárás vár ránk a meteorológia szerint, a szél várhatóan hétfőn estétől csillapodik némileg.

A viharos időjárás bőven adott munkát megyénk tűzoltóinak is.

Csondor Henrietta hadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, kora estig tizenkétszer riasztották őket, Lovason ház tetejét bontotta meg a szél, és több helyen, például Balatonalmádiban és Berhidán fákat döntött ki az utakra, amiket a tűzoltók távolítottak el.

Hajmáskér és Pétfürdő között elakadt egy személyvonat, mert feltehetőleg ugyancsak a viharos széltől leszakadt a felsővezeték. Az utasoknak a veszprémi hivatásos tűzoltók segítettek leszállni.

Egy olvasónk jelezte, hogy Veszprémben a nagy szél életveszélyes szögben megdöntötte a KFC étterem előtt álló egyik zászlórudat. A tűzoltók 19.30 perckor érkeztek a helyszínre, az oszlopot lecsavarozták, majd vízszintes helyzetbe helyezték. Egyórás munkát követően ismét biztonságos a parkoló és a környéke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!