Beismerő vallomást tett a veszprémi bíróságon

2019.05.29. 07:00

Részegen hátba szúrta feleségét, majd önmagát is mellkason döfte

Benyugtatózva, részegen szúrta háton a feleségét egy középkorú férfi, az ügyészség emberölési kísérlettel vádolja.

Marton Attila

A vád szerint az 54 éves H. Attila – akit korábban súlyos testi sértésért és zaklatásért ítélt el a bíróság – és felesége 2018. április elsején délelőtt otthon iszogattak, amikor az ágyon hason fekvő nő arcára a férfi – aki nyugtatóra itta a bort – váratlanul egy párnát szorított azzal a felkiáltással, hogy „Most megdöglesz!”.

A sértett ellökte magától a férjét, ám a vádlott egy zsebkéssel háton szúrta a feleségét, majd ezután többször magát is mellkason döfte. H. Attilát súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, és életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A nő nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, ám az ügyészég szerint a véletlenen múlt, hogy a szúrás nem okozott életveszélyt vagy halált. Az igazságügyi pszichológus szakvéleménye szerint a vádlott kóros elmeállapota miatt nem ismerte fel tette következményét. A férfi 2017 nyarán is párjára támadt, combon szúrta a nőt.

A férfit emberölési kísérlettel és súlyos testi sértés kísérletével vádolja a megyei főügyészség. Az előkészítő tárgyaláson az előzetes kényszergyógykezelés alatt álló vádlott, bár bevallása szerint nem emlékezett a tavaly áprilisban történtekre, beismerte tettét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Polgár András bíró a vádlott kóros elmeállapota miatt nem fogadta el a beismerő vallomást, és szükségesnek találta elmeorvosszakértő meghallgatását. Az eljárás szeptemberben folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!