már a fejét sem tudta megemelni

2019.06.14. 15:37

Hőgutát kapott egy elkóborolt kutya Litéren, rendőrök mentették meg

Balatonalmádi rendőrök találtak rá Lucára, az otthonából elkóborolt kutyára, aki hőgutát kapott a forróságban.

A balatonalmádi rendőrök – Győri Dániel rendőr törzszászlós, szolgálatparancsnok és Gibicsár Tamás rendőr törzszászlós, körzeti megbízott – Litéren, a Táncsics utcában hörgő hangra lettek figyelmesek 2019. június 13-án 11 óra 40 perc körül – adja hírül a police.hu.

Megálltak, a hang felé mentek, ahol egy kutyát találtak az árokparton a hőségben. Az eb láthatóan rossz állapotban volt, a fejét nem tudta megemelni, és a rá locsolt vízre sem reagált. A rendőrök a kutyát azonnal a balatonalmádi Lutra Állatorvosi Rendelőbe szállították, ahol szakszerű ellátást kapott.

Fotó: rendőrség

Az állatorvos elmondta, hogy az eb hőgutát kapott, a testhőmérséklete 43 Celsius-fokra emelkedett, melynek következtében életveszélyes és sokkos állapotba került. Ezután a rendelőben sikeresen megállapították az állat tulajdonosának kilétét, aki az értesítést követően hazaszállította a négylábút.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!