„rámaradt” számos lőszer

2019.07.13. 11:00

Engedély nélkül tartott fegyvereket a dudai házban

Légpuskákat, lőszereket is tartott a házában egy férfi, amiért a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Mátételki András

A 46 éves, büntetlen előéletű vádlott közel negyedszázada költözött jelenlegi házába, ahol több lőszert talált, illetve több mint tíz évvel ezelőtt apósa és édesapja halálakor „rámaradt” számos lőszer, lőfegyver, valamint fegyver készítéséhez használható lőszerelem és különböző fődarabok. Mindezeket engedély nélkül őrizte otthonában.

A nyomozók 2017. október 3-án jelentek meg az illető házában, ahol találtak egy Sla­via 618-as csehszlovák és egy szovjet eredetű IZS–38 típusú légpuskát, amelyek a törvény szerint lőfegyvernek minősülnek. Továbbá előkerült többek között 53 kilenc milliméteres Makarov kaliberű magyar és szovjet pisztolytöltény.

Ezenkívül negyven 7,62x39 kaliberű magyar gépkarabélytöltény, 13 Long Rifle kaliberű angol kispuska- vagy pisztolytöltény.

A nyomozók lefoglaltak több olyan töltényhüvelyt, lövedéket, amelyek lőszerelemnek tekinthetők.

A Zirci Járásbíróság a vádlottat lőfegyver engedély nélküli megszerzésével vagy tartásával elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt másfél év börtönre ítélte, aminek a végrehajtását két évre felfüggesztette. A döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!