Éjszaka támadt az „angyal”

2019.09.27. 14:00

Ütötte, fojtogatta jótevőjét – A Veszprémi Bíróság előtt felel érte

Különös módon hálálta meg ismerőse vendégszeretetét egy férfi: kis híján megölte. Másfél év börtönt kapott a vádlott.

Mátételki András

Egy férfi még tavaly márciusban befogadta családi házába ismerősét, akinek akkoriban nem volt hová mennie. Hetekkel később, április 5-én éjjel fél tizenkettőkor tért haza erősen ittas állapotban M. László, aki minden előzmény nélkül rátámadt az emeleti szobában alvó házigazdára. A 48 éves, elvált férfi ráugrott a sértettre, elkezdte fojtogatni, majd 3-4 alkalommal ököllel megütötte áldozata fejét, akinek kitörött az egyik foga. Amikor ismét fojtogatta szállásadóját, azt mondta neki, hogy eljött érte az angyal… A bajba került lekönyörögte magát a földszinti mosdóba, így sikerült megúsznia a további bántalmazást. Sietve átment a szomszédjához, akitől segítséget kért. A rövidesen megérkező rendőrök őrizetbe vették a piás férfit.

A vádlott a tárgyaláson azt próbálta elhitetni a bírósággal, hogy a házigazda sérülései nem tőle származnak, hanem leesett a lépcsőn. A Veszprémi Járásbíróság védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt a fűzfői M. Lászlót másfél év börtönre ítélte. A bíróság kimondta, a férfinek korábban felfüggesztett egy év hat hónapos szabadságvesztését utólag kell leülnie.

A törvényszék helybenhagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!