lezárt nyomozás

2019.10.27. 14:30

Véletlenül több munkabért utaltak, nem akarta visszaadni a pénzt a veszprémi házaspár

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatot annak a veszprémi házaspárnak az ügyében, akik munkáltatójukat lopták meg.

police.hu

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Veszprémi Rendőrkapitányság egy 43 éves helyi férfi és 39 éves házastársa ellen. A gyanúsítottak 2019. áprilisától egy magyar vállalkozás próbaidős munkavállalóiként dolgoztak németországi munkahelyükön 2019. május közepéig. A cég munkabérük kifizetése során tévedésből mindkettejüknek lényegesen nagyobb összeget utalt át, mint amennyi a munkaszerződés alapján járt volna. A társaság képviselője még aznap észlelte a hibát, és telefonon kérte az érintetteket, hogy a túlfizetést utalják vissza. A házaspár erre ugyan ígéretet tett, azonban a visszafizetést nem teljesítették, telefonon a továbbiakban elérhetetlenné váltak, az ügyvédi felszólításra nem válaszoltak, a tévesen kiutalt kétmillió forintot meghaladó többletösszeget eltulajdonították.

A Veszprémi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!