emberölési kísérlet miatt is eljárás folyik ellene

2019.11.19. 11:00

Nem fizetett tartásdíjat, börtönbüntetésre ítélte az Ajkai Bíróság

Letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki gyerekei után nem fizetett tartásdíjat. A vádlott felmentését kérte.

Mátételki András

Fotó: pixabay.hu

Meglehetősen zűrös az előéle­te a 28 éves férfinek, aki ült már éveket társtettesként elkövetett rablás miatt, illetve emberölés bűntettének kísérlete miatt jelenleg eljárás folyik ellene a megyei főkapitányságon.

Sz. még 2018 februárjában a bíróság előtt kötelezettséget vállalt arra, hogy három gyereke után tartásdíjat fizet. Ennek eleget is tett az év tavaszáig, amikor egy ajkai cégnél dolgozott. Ezt követően azonban sehol nem vállalt munkát, nem jelentkezett a munkaügyi központban, sem az önkormányzatnál közmunkára. Több hónap alatt 240 ezer forint hátralékot halmozott fel, amiért az ajkai bíróság egy év három hónap börtönbüntetésre ítélte. Kimondták, a korábban felfüggesztett másfél évi szabadságvesztését utólag kell letöltenie.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!