Feltört egy e-mail-fiókot

2019.12.18. 11:00

Bosszúból cipőket rendelt volt barátnője nevében a pápai férfi

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett miatt indult büntetőeljárás egy 21 éves pápai férfi ellen, a helyi rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Polgár Tibor

Az eljárás adatai alapján a sértett bejelentést tett a rendőrségre arról, hogy ismeretlen személy 2019. augusztus 20. és szeptember 11. között több alkalommal jogosulatlanul belépett a saját e-mail-fiókjába, és onnan a nevére, valamint a címére csomagküldő szolgáltatással több terméket rendelt, utánvétes fizetéssel. A nyomozók adatgyűjtést végeztek, aminek során megállapították, hogy az internetes fiókba a sértett volt párja, egy 21 éves pápai férfi lépett be, és ő rendelte meg a nő lakcímére a cipőket.

A férfit a rendőrök november 21-én elfogták, majd előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként kihallgatták. Ellene információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. A pápai kapitányság a nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

A rendőrség kéri az internetezőket, hogy vigyázzanak az adataikra, a jelszavaikra. A különböző internetes regisztrációikhoz tartozó jelszavakat senkivel ne osszák meg, a biztonsági beállításokra pedig fordítsanak kiemelt figyelmet! – közölte lapunkkal a Pápai Rendőrkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!