bevonták a rendszámtábláját - azt mondta, ellopták

2020.01.22. 16:00

Hazudott a hatóságoknak egy bándi férfi – eljárás indult ellene

Közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás egy 50 éves bándi férfival szemben, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Fotó: archív

Feljelentés alapján indított büntetőeljárást a Balatonalmádi Rendőrkapitányság egy 50 éves bándi lakos ellen, aki 2019 februárjában az illetékes hatóságnál valótlan bejelentést tett, tudtuk meg a rendőrségtől.

Elmondta, hogy elveszítette járművének rendszámtábláit, valamint a forgalmi engedélyét, és újakat igényelt. Az adatgyűjtés során a nyomozók megállapították, hogy a férfi a rendszámtáblákat és az okmányát nem elhagyta, hanem azokat a Komáromi Rendőrkapitányság munkatársai egy közúti ellenőrzés során elvették tőle a jármű kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának hiánya miatt.

A hatóság előtt valótlant állító férfit közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, melynek során beismerő vallomást tett.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság a nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!