bíróság

2020.02.17. 07:00

Cserbenhagyta a motorost a várpalotai sofőr

Egy autós nekiment egy motorosnak, aki könnyebb sérüléssel megúszta a balesetet. A cserbenhagyó autóst pénzbüntetésre ítélték.

Mátételki András

A várpalotai B. Z. tavalyelőtt autózott Várpalotáról Székesfehérvár felé, amikor az előtte haladó segédmotor-kerékpárt megelőzte. A következő pillanatban a vádlott Skodájával hirtelen a motoros elé vágott, hogy le tudjon kanyarodni a lehajtónál. A motoros az autó elől már nem tudott kitérni, nekiütközött, a vezető a járműről leesett. Az autós észlelte az ütközést, ezért megállt, de nem szállt ki a Skodából, s nem győződött meg arról, hogy történt-e sérülés. A motoros megúszta a kalandot nyolc napon belül gyógyuló sérüléssel.

A 49 éves B. Z. a tárgyaláson vitatta a cserbenhagyást, azt mondta, hogy azért állt meg, mert a padka megdobta a kocsiját, ekkor az ülésről lecsúszott táskájára nézett. De nem látta, hogy a motoros elesett. A mögöttük közlekedő autós azonban állította, hogy miután a vádlott megállt a kocsijával, hátranézett, majd elhajtott a helyszínről.

A Veszprémi Járásbíróság veszélyhelyzetben elkövetett segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt B. Z.-t 135 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta, s egy évre eltiltották a vezetéstől. A döntés jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában