Pétfürdő felé terelik a forgalmat

2020.02.12. 19:52

Háborús gránátokat találtak Várpalotánál (frissítve)

Tíz darab második világháborús gránátot találtak, lakóházakat nem kellett kiüríteni.

Kovács Erika

Fotó: Archív

Lezárták a bevezető Veszprémi utat Várpalotánál szerdán este, ahol tíz darab német gyártmányú, 7,5 centiméteres második világháborús tüzérségi gránát került elő – közölte megkeresésünkre Gajdos Milán hadnagy, a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje.

Hozzátette, szakembereik jelenleg is kutatnak újabb robbanótestek után, amelyekre egy kerítés alapjának ásása közben bukkantak rá a lakók. A tűzszerész járőr rendőrségi bejelentésre érkezett a helyszínre, ahol lakóházakat eddig nem ürítettek ki. Aradi Virág megyei rendőrségi sajtóreferens azt mondta, az utat a rendőrség lezárta, a forgalmat Pétfürdő felé terelik.

Gajdos Milán hadnagy legfrissebb tájékoztatása szerint összesen 56 darab második világháborús tüzérségi gránát került elő Várpalotánál.

Szakembereik valamennyit elszállították a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére, ahol később megsemmisítik a gránátokat. A rendőrség megszüntette az útzárat, így a forgalom a megszokott rend szerint haladhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!