feltehetően villámcsapás okozta a tüzet

2020.02.13. 08:07

Leégett a kilátó Révfülöpön csütörtök hajnalban

Leégett a révfülöpi kilátó csütörtökön hajnalban, erősítette meg értesülésünket Csondor Henrietta, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Kovács Erika

Forrás: Olvasó

A toronyba feltehetően villám csapott a viharban, éjfél után, amiatt gyulladt ki. A hatalmas tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a badacsonytomaji hivatásos és a kővágóörsi önkéntes tűzoltók oltották el hajnali négy órára. Senki nem sérült meg.

Fotó: Kondor Géza

Kondor Géza, Révfülöp polgármestere elmondta, nagy veszteség érte a települést, mert Révfülöpnek ikonikus helyszíne a fából készült kilátó, ahonnan páratlan panoráma nyílik a környékre. A polgármestert hajnali fél kettőkor hívták a tűzoltók, akik már a helyszínen dolgoztak, és természetesen Kondor Géza is azonnal odament. Látta, amint a torony hatalmas lánggal égett, de az erdőre nem terjedt át a tűz. A település vezetője elmondta, már megkeresték a biztosítót, mielőbb beszélnek a szakemberekkel, mások mellett a statikussal az újjáépítésről, amit minél előbb szeretnének megkezdeni.

Fotó: Kondor Géza
Fotó: Olvasó

A torony fából épült része leomlott.

A kilátó a tűz előtt
Fotó: Mapio

 

" data-width="500" data-show-text="true">

"> 

A Fülöp-hegyi Milleniumi kilátónak nevezett tornyot 2000-ben építette az önkormányzat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában