halálos szél

2020.02.05. 18:06

Meghalt egy férfi, amikor autójára dőlt a fa Nemesvitánál szerdán késő délután

Az esetről Aradi Virág, megyei rendőrségi sajtószóvivő beszélt lapunknak.

Kovács Erika

A badacsonytomaji és a keszthelyi tűzoltók dolgoznak a helyszínen, közölte Csondor Henrietta, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Először az autóra zuhant, hatalmas fát darabolták fel a tűzoltók, hogy hozzáférjenek a járműhöz, ahonnan feszítővágóval vették ki a férfit.

Egy 54 éves tapolcai férfi halt meg, amikor menet közben egy legkevesebb másfél méter átmérőjű, út melletti fa rádőlt Fiat típusú autójára.

Nemesvita polgármestere az alábbi közleményt juttatta el hozzánk a balesettel kapcsolatban, melyet változtatás nélkül közlünk:

„Sajnálatos tragédia történt Nemesvita község bevezető útján. Településünk éke a lassan évszázados nyárfasor.Az erős szél az útra döntött egy 5 tonnás fát,mely az ott haladó járműre dőlt. Gépkocsi vezetője a helyszínen életét vesztette. A kiöregedett fák vizsgálatát, évekkel ezelőtt elvégezte a község önkormányzata. Az akkori időpontban beteg fákat eltávolította a község önkormányzata, az út tulajdonosának- Magyar Közút- hozzájárulásával. A fák pótlását rendszeresen elvégezzük rendkívüli természeti értékünket, megőrizzük. Az extrém időjárás eseteivel, számolni nem tudunk. Az érintetteknek őszinte részvétemet nyilvánítom. Csali János Polgármester”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában