folyamatosan dolgoznak a tűzoltók

2020.02.05. 07:45

Nem hagy alább a vihar pokoli ereje Veszprém megyében

Közlekedési lámpákat és épületet rongált meg, valamint több fát csavart ki a viharos erejű szél számos Veszprém megyei településen.

Fotó: Csondor Henrietta tűzoltó hadnagy (Veszprém MKI)

A szél ereje délutánra sem csökkent

Olvasónk küldte az alábbi képet, Berhidáról. A viharos erejű szél egy élő fát tépett ketté.

Fotó: Olvasó

Szerda délelőtt is kidőlt fák és leszakadt vezetékek adtak munkát a tűzoltóknak

A legtöbb helyszínre Budapesten, illetve Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Nógrád, Pest, Somogy és Veszprém megyében riasztják a katasztrófavédelem egységeit.

Országszerte több megyében is kidőlt fák, leszakadt vezetékek és megrongált tetőszerkezetek adnak munkát szerda délelőtt a katasztrófavédelem hivatásos, önkormányzati és önkéntes egységeinek. A tűzoltókat elsősorban Budapesten, illetve Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Nógrád, Pest, Somogy és Veszprém megyében riasztják a viharkárok felszámolásához. Az egységek mintegy negyven helyszínen dolgoznak.- írja a Veszprém Megyei Katasztrófavédelem oldala.

Erről írtunk korábban:

A keddi nap folyamán beszámoltunk a viharos szél rendkívüli erejéről, Veszprémben például egy óriáskivetítőt szakított le, ám a helyzet azóta sem javult szinte semmit. A város térségében a 8-as főúton több helyen közlekedési lámpákat szakított le a vihar, a pápai Türr István Gimnázium tetejét pedig megbontotta az erős szél.

A vihar miatt több fa kidőlt Veszprémben, Pápán, Cseszneken, Olaszfalu térségében, Nemesszalókon, Balatonrendesen és Balatonfüreden – írta az MTI.

A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók és a tapolcai önkormányzati tűzoltók Lesencetomajnál avatkoztak be, ahol egy pótkocsis teherautó rakomány nélküli pótkocsiját döntötte fel a szél. Csörlővel állították kerekeire:

Fotó: Csondor Henrietta tűzoltó hadnagy (Veszprém MKI)

A pápai hivatásos tűzoltók a gannai elágazóban a 83-as útról lehajtva egy 20 méteres kidőlt fát motoros láncfűrész segítségével daraboltak fel:

Fotó: Csondor Henrietta tűzoltó hadnagy (Veszprém MKI)

Herenden, az Arany János utcában egy családi ház tetejét bontotta meg a szél, a veszprémi hivatásos tűzoltók kézi erővel eltávolították a lelógó elemeket, a többit rögzítették:

Fotó: Csondor Henrietta tűzoltó hadnagy (Veszprém MKI)

Szerdán továbbra is marad velünk a szél, erről itt olvashatnak>>>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!